erdelyfold
Menü

Üdvözöllek a honlapon. Eu vă urez bun venit! Erdélyről sok információ összegyűjtve és minden egy helyen megtalálsz. Kedved szerint nézegesd őket. Képekkel csatolva. Források feltűntetve a cikkek végén.

FŐOLDAL ERDÉLY ROMÁNIA Élménybeszámoló Érdekességek

 
Chat
 
Oldal infórmációk

Szerkesztő: Vavyan
Nyitás: 2011.05.20.
Téma: Erdély
Források megjelenítése:
cikkek végén

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Vendégeim
Indulás: 2011-05-20
 
Padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém

 

Összetevők

Hozzáadás a bevásárló listához4 nagy vagy 6 kisebb padlizsán
Hozzáadás a bevásárló listához1 fej vöröshagyma (zöldhagyma időszakban 1 köteg zöldhagyma, így sokkal selymesebb az íze)
Hozzáadás a bevásárló listáhozkb.1-1,5 dl olaj
Hozzáadás a bevásárló listáhozfél citrom
Hozzáadás a bevásárló listához
Hozzáadás a bevásárló listáhozfrissen őrölt feketebors
Hozzáadás a bevásárló listához2-3 evőkanál majonéz

Hozzáadás a bevásárló listáhozMinden összetevő hozzáadása a bevásárló listához

Elkészítés


Gyújtsuk be a tüzet a faszenes grillezőnkön. A padlizsánkémet a sütőben is elkészíthetjük, bár így a faszén tipikus aromája hiányozni fog a padlizsánkrémünkből. A sütőt melegítsük elő 220°C-ra. A megmosott padlizsánokat tegyük a grillsütő rácsra, és időnként forgatva süssük kb. 20 percig. A padlizsánok akkor készültek el, amikor kívülről megfeketedtek, belül puhára, omlósra sülnek. Vegyük le a kész padlizsánokat a tűzről, hagyjuk őket kihűlni. A kihűlést felgyorsíthatjuk, ha a megsült padlizsánokat hideg vízbe dobjuk. Elkészítés során a sült padlizsán lehetőleg ne érintkezzen fémmel, használjunk fakanalat vagy fa kést, kerámia vagy üvegtálat. A vízből kivett padlizsánt héjától tisztítsuk meg, amennyiben lehetséges 1 órányira tegyük egy szűrőbe és csurgassuk ki kesernyés-barna levét, majd fa késsel kaparjuk ki puhára sült belsejét, ezek után egy fa vágódeszkán aprítsuk össze. Az ilyen módon felaprózott padlizsánt, keverjük össze az apróra vágott hagymával, sóval, feketeborssal, fél citrom levével és az apránként adagolt olajjal keverjük krémes állagúra. A végén keverjünk hozzá 2 evőkanál majonézt.

forrás:http://www.serpenyo.hu