erdelyfold
Menü

Üdvözöllek a honlapon. Eu vă urez bun venit! Erdélyről sok információ összegyűjtve és minden egy helyen megtalálsz. Kedved szerint nézegesd őket. Képekkel csatolva. Források feltűntetve a cikkek végén.

FŐOLDAL ERDÉLY ROMÁNIA Élménybeszámoló Érdekességek

 
Chat
 
Oldal infórmációk

Szerkesztő: Vavyan
Nyitás: 2011.05.20.
Téma: Erdély
Források megjelenítése:
cikkek végén

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Vendégeim
Indulás: 2011-05-20
 
Juhsajt

 

 

Juhsajt

Az egész világon kedvelt a jellegzetesen erõteljes, markáns ízû juhsajt. Telt ízével, és jellemzõ illatával könnyen a kedvenc csemegéjévé válhat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 
Szeletben 180-250 grammos, egész sajtként 1,8 - 2,3 kg-os kiszerelésben kapható.

ORDA

A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is. Mint azt sokszor halljuk, a sajt táplálkozásunk egyik legfontosabb és legegészségesebb eleme. A sajtok közül is külön kiemelhetőek a SOMA'S ORDASAJT-ok, amelyek rendkívül alacsony zsír- és kalóriatartalmuk miatt, kifejezetten könnyű, diétás termékek. Fehérjeállományát a szervezet könnyen és gyorsan képes feldolgozni. A benne található un. esszenciális aminosavakat a szervezet nem képes előállítani, ezért azt készen kell bevinnünk, amire az Ordasajt kiválóan alkalmas. Ma már ennek a sajtnak a grillezhető és panírozható változata is kapható.

Az Ordasajt a könnyen szeletelhető, túrós állományú friss sajtok közé tartozik. Kiválóan alkalmas saláták kiegészítőjeként, vagy különböző húskészítményekkel, vajas kenyérrel, pirítóssal, paradicsommal, de önmagában fogyasztva is pompás étel 

Rikotta túró

A Rikotta túró az üzemünkben legnagyobb mennyiségben gyártott termékféleség. A Rikotta túrót a magas állati fehérje (protein) tartalma teszi rendkívül egészségessé. Bevizsgáltattuk ezt a termékféleséget és a szakvélemény a következő értékelést tartalmazza: (A Rikotta bár ránézésre túróféleség, de a magyar előírások szerint a „savósajt” kategóriába tartozik, így ezentúl így nevezem.) A Rikotta a savas alvasztású sajtok közé tartoznak, így savófehérjében igen gazdag. Az oltós alvasztású sajtokhoz (mint például: Trappista, Ementáli, Göcseji, Camambert) viszonyítva a Rikotta sajtok energiatartalma 30-40 %-al, zsírtartalma 20-30%-al alacsonyabb. Így az energia és zsírbevitel csökkenthető, ha az említett sajtokat Rikotta sajttal/túróval helyettesítjük. Ezen szakvélemény alapján ezt a terméket bátran ajánljuk például kórházi diatetikusok számára. De e termékünk a testépítők számára is kimagasló táplálkozási értékkel bír. A testépítők mindenféle mesterségesen előállított fehérje porokat (protein) fogyasztanak ahelyett, hogy Rikotta sajtot/túrót ennének, ami semmilyen tartósítószert, színezéket és aromát sem tartalmaz. Az Rikotta sajtok 10-12 %-os fehérjetartalma ugyanis az izmok épüléséhez szükséges állati fehérje bejuttatásának az egyik legkézenfekvőbb módja.

A túró olyan, ún. esszenciális aminosavakat tartalmaz, amelyeket a szervezet nem képes előállítani, ugyanakkor nélkülözhetetlen számára. Ezeket az aminosavakat valamilyen élelmiszeren keresztül - főleg túróval, vagy sajttal – kell bevinnünk, és biztosítanunk a szervezetünk számára. A Rikotta túró egy sovány, kalóriaszegény túró-féleség, amelyet főleg a sportolóknak, és az egészséges életmód híveinek ajánlunk.

 

Kecskesajt

Az egyik legfinomabb sajtfajták egyike a kecskesajt. Az aprólékos gonddal készített SOMA'S kecskesajtok kiváló minõséget garantálnak Önnek.

Ha egy igazi ínyencségre vágyunk egy- két szelet kecskesajtot rozmaringgal, kakukkfûvel, oregánóval, vagy bazsalikommal megízesítünk, majd kirántunk. A sajt sokoldalúságából adódóan, eperöntettel tálalva desszertként is tálalható.

Kapható kb. 180-250 grammos szeletelt változatban, illetve egész sajtként, amelynek súlya kb. 1,8 -2,3 kg.